ПРВИ У ЕВРОПИ: Филолошка гимназија добила најмодернију високотехнолошку учионицу (ВИДЕО)

Б.Б.

25. 01. 2022. у 13:27

ФИЛОЛОШКА гимназија и ОШ "Деспот Стефан Лазаревић", једине су школе у Европи које имају високотехнолошку ИКТ учионицу.

ПРВИ У ЕВРОПИ: Филолошка гимназија добила најмодернију високотехнолошку учионицу (ВИДЕО)

Фото: Н. Скендерија

Наши ђаци имаће прилику да, раме уз раме, са вршњацима из још 26 земаља уче на најсавремнијим училима, која ће допринети развоју дигиталних знања, креативности ученика, али и интерактивној настави.

Учионица је отворена у сарадњи Министарства просвете Кореје и нашег Министарства просвете, науке и технолошког развоја чији су се министри, путем видео линка, обратили гостима. Према речима Бранка Ружића, министра просвете, пандемија корона вируса је показала колико је важно развијати дигитална знања у свим сферама, а посебно у области образовања. Он је истакао да је један од приоритета министарства дигитализација образовања.

Директорка Филолошке гимназије Драгана Ћећез Иљукић, је изразила задовољство што је учионица коначно отворена, јер је то било планирано за новембар 2020. године, али је пандемија одложила.

 

- Учионица је опремљена најсавременијом рачунарском опремом са посебном таблом која је комбинација компјутера и телевизора - навела је Ћећез Иљукић. - Професори имају посебну говорницу, која када се расклопи отварају се два екрана помоћу којих професори могу да прате рад ученика, али и да пројектују. Професори из Кореје обучавали су наше наставнике како да користе апликације за наставу. То су програми, помоћу којих ђаци  виртуелно улазе у стварни свет, па тако могу да прошетају у џунгли или уђу у пирамиду.

Помоћник министра просвете Милош Благојевић захвалио се ресорном министарству Кореје на помоћи у отварању иновативне учионице, уз наду да је то први корак у развоју сарадње две земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића