БРЖЕ ДО ПАЦИЈЕНАТА: Здравствена станица у Ушћу код Краљева добила ново теренско возило

Г. ЋИРОВИЋ

24. 01. 2022. у 13:19

ЗАПОСЛЕНИ у Здравственој станици у варошици Ушће у Ибарској клисури, педесетак километара од Краљева, у будуће ће много брже стизати до својих пацијената у оближњим брдско-руралним пределима рудњанске висооравни и студеничког краја.

БРЖЕ ДО ПАЦИЈЕНАТА: Здравствена станица у Ушћу код Краљева добила ново теренско возило

Г.Шљивић

Ова установа, наиме, добила је савремено теренско возило „дачија дастер“ намењено хитним интервенцијама у брдским крајевима, поклон краљевачке локалне самоуправе преко Савета за безбедност саобраћаја на територији Краљева.

- Ово је значајан дан за читав ушћански крај. Добили смо теренско возило које ће нам омогућити правовремене интервенције на веома разуђеном подручју са око 6.000 становника. У питању су углавном старачка домаћинства која у зимском периоду тешко стижу до лекара и снабдевања. Морамо максимално да им изађемо у сусрет и прегледе обавимо у кућним условима, тако да ће нам „дачија“ бити од огромне користи и помоћи - каже др Драгослав Дугалић, шеф Здравствене станице у Ушћу.

Г.Шљивић

ПРИМОПРЕДАЈА Др Драгослав Дугалић и градоначелник Предраг Терзић

Осим запослених у овој амбуланти која уз велику територију покрива и веома прометну деоницу Ибарске магистрале где се често догађају саобраћајни удеси, примопредаји возила присуствовала је и др Мирјана Крчевинац, директорка Дома здравља Краљево, као и градоначелник др Предраг Терзић и Ненад Марковић,председник Скупштине града Краљева.

Г.Шљивић

Теренско возило за амбуланту у Ушћу

- За ову намену издвојено је 2,24 милиона динара. Теренско возило са погоном на сва четири точка омогућиће лекарима и медицинским сестрама из амбуланте у Ушћу да брже и безбедније стигну до болесних и на Рудну, и у Студеници, Бзовику, Мланчи и Гокчаници, до самих граница са општинама Ивањица и Рашка – истакао је градоначелник Терзић. - Важно је да обновљамо возни парк амбуланте која покрива велику територију и надамо се да ћемо и током ове и наредних година обезбедити средства за овај облик подршке и помоћи свима којима је неопходна.

ИНТЕРВЕНЦИЈЕ

ПРЕМА речима Ненада Марковића, председника Скупштине града Краљева и шефа оперативног дела градског Савета за безбедност саобраћаја, ово је друго возило које је набављено за амбуланту у Ушћу.

- То је у склопу петог стуба безбедности саобраћаја, за хитне интервенције у најкритичнијем првом сату када треба доћи до повређеног и пружити му адекватну прву помоћ – рекао је Марковић. - Овде се уз саобраћајне, дешавају и шумске несреће приликом сече и транспорта дрвета, тако да нећемо стати на овоме, већ ћемо се потрудити да у наредном периоду обезбедимо јопш неко возило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)