СВЕТСКИ РЕКОРД ВЕСЛАЧИЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА: Веслале 42 дана преко Атлантика

Novosti online

24. 01. 2022. у 12:52

ТРИ Британке, од којих једна има неизлечиви рак, срушиле су светски рекорд у веслању преко Атлантика.

СВЕТСКИ РЕКОРД ВЕСЛАЧИЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА:  Веслале 42 дана преко Атлантика

ФОТО: ВСС/Анђела Нишевић

Кејт Кординер, којој је дијагностификован рак јајника, са веслачицама Еби Џонсон и Шарлотом Ирвинг, стигла је на острво Антигва у недељу увече. Жене су звеслале 4.800 километара од Ла Гомера на Канарским оствима до енглеске луке за 42 дана, седам сати и 17 минута, скративши за невероватних седам дана време претходног рекорда женског триа.

Женама су породице и пријатељи, који су допутовали на оству, приредили добродошлицу на доку. Кад су први пут након 12. децембра ступиле на копно, рекле су да се осећају срећно и да имају осећај љуљања.

Веслање преко другог највећег океана на свету признато је као огроман тест издржљивости. Више људи попело се на Монт Еверест него што је успешно превеслало Атлантик, а мање од 20 одсто океанских веслача су жене.

Сматра се да је Кординер прва особа која се ухватила у коштац са тим изазовом као особа оболела од рака.

Кординер (42), Ирвинг (31) и Џонсон (32) биле су на броду од 7,6 метара званом Доли Партон и веслале су наизменично по два сата уз два сата одмора. Када су кренуле, Камила, војвоткиња од Корнвела, послала им је руком написану поруку у којој им је пожелела добро море.

Током свог епског путовања доживеле су огромну врућину, огромне ноћне таласе, несаницу, жуљеве на рукама и морске псе који су пратили њихов мали брод. Међутим, издржале су захваљујући одлучности. На путу су прославиле и Кејтин 42. рођендан уз флашу просека.

Кординер је оболела од рака грлића материце 2019. и лекари су јој одстранили материцу, али су оставили јајнике јер је желела да замрзне јајне ћелије. После тога су јој и јајници одстрањени. Међутим, у јуну 2020. појавили су се болови у абдомену и метастаза на срцу. Оперисана је, прошла је хемотерапију и сад је у ремисији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту