ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: На лечењу 19 пацијената, без преминулих

М. БОШЊАК

22. 01. 2022. у 14:02

ИЗ КОВИД зоне Опште болнице у Горњем Милановцу, ни данас, срећом, као ни данима унатраг, о којима смо извештавали, нема извештаја о смртним исходима.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: На лечењу 19 пацијената, без преминулих

Фото: М. Б.

У тој „црвеној“ зони лечи се 19 пацијената.

- Код њих 17потврђен је вирус корона, двоје има негативне резултате теста. У протекла 24 сата, у нашу болницу примљене су три особе са симптомима који указују на вирус корона, један пацијент отпуштен је на кућно лечење - изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Из Дома здравља у Горњем Милановцу, нема података о најновијем броју случајева заразе ковидом-19, међу њима и деце. Зато, што та медицинска установа последњих седмица, кад су у питању викенди или празници, те бројеве збирно саопштава првог идућег радног дана.

Од марта 2020. године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминуле су 202 особе. У целом том периоду, корона вирусом укупно их је, према досадашњим званичним подацима, заражено 7.834. Од тог броја, само од почетка августа прошле 2021. године до данас, оболело је њих 4.397, од којих 632 деце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖИВОТ ЛЕПШИ УЗ НАНУ И БОСИЉАК: Корисници Центра социјалне заштите у Кикинди почели да гаје поврће и зачинско биље