УВОДИ СЕ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС: Нове мере за улазак на Косово и Метохију због корона вируса

Танјуг

21. 01. 2022. у 19:38

ПОРТПАРОЛ Министарства здравља у Приштини Фаик Хоти најавио је нове мере у борби против ширења коронавируса на Косову и Метохији, међу којима су ограничење кретања од 22 сата до пет часова и рад локала, кафића и ресторана до 21 час, преносе приштински медији.

УВОДИ СЕ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС: Нове мере за улазак на Косово и  Метохију због корона вируса

Фото Танјуг

Хоти очекује да влада у Приштини одобри нове противпандемијске мере и да би оне требало да ступе на снагу сутра, преноси Косово онлајн.

Нове мере против ковида-19 имају за циљ успоравање ширења омикрон варијанте и спречавање пренатрпаности клиника пацијентима, рекао је Хоти приштинским медијима.

Навео је да грађани који улазе на Косово и Метохију треба да имају примљене три дозе вакцине, или две дозе и негативан ПЦР тест.

Најавио је да ће се залагати за строжу примену и надзор тих мера, посебно у тржним центрима.

- Свакако да ће бити мера око уласка на (тзв.) Косово, грађани који долазе моћи ће са три дозе или две дозе и ПЦР тестом. Бице ограничења у кретању, раније није било кретања од поноћи до пет ујутру, док сада ограничења почињу од 22 сата што аутоматски значи да ће гастрономски сектор да ради један сат мање и да се активности морају окончати у 21 час. Биће других мера без искључивања било ког сектора посебно - рекао је Хоти.

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу