КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА БУДУЋНОСТ: Привремени орган општине Митровица доделио решења за 36 станова

Д.Зечевић

21. 01. 2022. у 19:04

ПРЕДСЕДНИК Привременог органа општине Митровица, Александар Спирић уручио је у просторијама Митровачког двора решења о додели 36 станова породицама са више деце и социјално угроженим породица.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА БУДУЋНОСТ: Привремени орган општине Митровица доделио решења за 36 станова

Фото: Д.З.

Захваливши се Влади Републике Србије, односно Канцеларији за Косово и Метохију која је финансирала радове, председник Спирић је најавио да ће ускоро бити додељено још 46 станова за које је конкурс у току.

- Велики број  младих брачних парова са више деце данас је коначно решио статус крова над главом. Због тога велику захвалност дугујемо Канцеларији за Косово и Метохију, односно директору Петру Петковићу, али и нашем председнику Александру Вучићу који несебично улаже напоре да се побољша живот и створе услови за перскпективу на овом подручју. Као што видите овдашње становништво исказује захвалност, а пре свега поносни смо што можемо да истакнемо да сви ови добитници имају  по троје и више деце, што је сјајна подрука да има  будућности за Косовску Митровицу - рекао је председник Спирић обраћајући се добтницима станова.

Он је нагласио да ће локална самоуправа у сарадњи са Канцеларијом за КиМ и Владом Србије у наредном периоду наставити да ствара боље услове за живот Срба не само у Косовкој Митровици, већ и на читавом Космету и појаснио да је у току рад комисије за доделу нових станова.. 

Захваливши се председнику Спирићу на додели решења за станове али и Канцеларији за КиМ, односно Влади Србије као и председнику Вучићу на додели станова , породице које су добиле кров над главом истакле су да им је решено животно питање које ће им омогућити опстанак и останак на простору Косова и Метохије. Иначе, од 2014 године до сада у Косовској Митровици је подељено више од 700 станова.

БОНУС ВИДЕО - БИЈУ РАФАЛИ, ПСУЈУ НАМ МАЈКУ СРПСКУ: Потресна исповест старице из Рудара

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЂАЦИ НА ПОЛИГОНУ УЧИЛИ О ЕКОЛОГИЈИ: Група одраслих волонтера крчила жбуња