ТИПОГРАФСКИ РАДОВИ БИЉАНЕ СТАНКОВИЋ НА ИЗЛОЖБИ: Траг који текстовима даје нова значења

Д. Ристић

20. 01. 2022. у 16:00

У ГАЛЕРИЈИ Народног универзитета у Врању, вечерас у 19 часова, биће отворена изложба типографских радова Врањанке, Биљане Станковић, под називом ,,Траг''.

ТИПОГРАФСКИ РАДОВИ БИЉАНЕ СТАНКОВИЋ НА ИЗЛОЖБИ: Траг који текстовима даје нова значења

Д. Ристић

Биљана, по занимању графички дизајнер, овом поставком на промишљен начин уклапа текстове у различите форме, дајући им на тај начин нова значења. Поред главне функције коју типографија има, а то је комуникација, експериментална типографија пружа велике могућности у ликовно-графичком изражавању уметника и дизајнера. 

Биљана Станковић је рођена 1974. године у Врању. Дипломирала је 1997. на Факултету уметности у Приштини на одсеку за графички дизајн, на истом факултету магистрирала 2004. године из области Писмо са типографијом. Докторирала је 2020. године на Факултету примењених уметности у Београду, одсек примењене уметности и дизајн. 

Ради као доцент на Факултету уметности у Нишу на Департману за примењене уметности, на предметима Писмо и Типографија. Добитница је награде на међународном конкурсу "Модерна ћирилица", расписаном у Русији. Љубитељи уметности у Врању моћи ће да разгледају изложбу до 10. фебруара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАЂАРИ СВЕ БРОЈНИЈИ ТУРИСТИ: Северни суседи не заобилазе Вршац приликом посете Србији