НА ГРЗИ ПЛИВАЛО И СЕДМОРО БЕОГРАЂАНА: Пливачи у леденој води, а на обалама – снег

З.Рашић

19. 01. 2022. у 17:36

ЧАК 45 храбрих пливача ушло је данас у ледену воду доњег језера на реци Грзи и сви су успели да стигну до Часног крста који се налазио у гуменом чамцу на средини језера и пољубе га.

НА ГРЗИ ПЛИВАЛО И СЕДМОРО БЕОГРАЂАНА: Пливачи у леденој води, а на обалама – снег

Фото: Д.М.

Сви су тако постали победници трећег по реду Богојављенског пливања на Грзи, јер је чак и поглед на снег који се задржао на обалама реке ледио кости бројној публици.

Посматрача манифестације било је на претек. Миломир Ружић, један од организатора из групе грађана „Одбранимо Грзу“, рекао је да су поносни на толики број учесника, посебно ако се има у виду да је доста пливача стигло из других градова.

Фото: Д.М.

- Шест мушкараца дошло је чак из Београда јер су за пливање на нашој Грзи чули преко друштвених мрежа. Имали смо и једну девојку, Ивану Стевановић (26), такође Београђанку. Два пливача стигла су из Ражња и један из Ниша, док су остали пливачи били наши Параћинци – наводи Ружић.

Најстарији учесник био је Мирко Анђелковић са 58 година, а најмлађи Михајло Николић (17). Као успомену на ово прелепо дружење сви су поред захвалница и медаља добили још мајицу и икону свете Петке.

Фото: Д.М.

Пливање на Грзи на Богојављење постаће традиција будући да је сада први пут оно уврштено у календар сталних манифестација Општине Параћин. Локална самоуправа је и била покривитељ догађаја, уз подршку Туристичке организације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића