РЕКОРДАН БРОЈ ПРИЈАВЉЕНИХ У ЖИТИШТУ: Традиционално пливање за Часни крст у Житишту

Б.Г.

19. 01. 2022. у 09:37

ТРАДИЦИОНАЛНО пливање за Часни крст у Житишту, у 13 часова на обали Бегеја код старог железног моста, организују Удружење за неговање културе и традиције крајишких Срба Подгрмеч и Клуб књиге Бранко Радичевић из Житишта под благословом Српске православне црквене општине.

РЕКОРДАН БРОЈ ПРИЈАВЉЕНИХ У ЖИТИШТУ: Традиционално пливање за Часни крст у Житишту

Фото: Б.Марчета

За ово витешко надметање пријавио се рекордан број пливача, а у хладни Бегеј ће за Часни крст Ранко Шарановић из села Торак, Житиштани Милан и Срђан  Мијатовић, Срђан и Дејан Мијатовић, Младен Стојановић, Вук Кочалка, Урош Суџуковић, Виктор Поповић, Давид Рељин, Марко Петровић и Предраг Мандић, Немања Оџић из села Кумане, Савица и Бојан Маринков из Тараша, Стеван Стојков из Гардиноваца, Јоца Вуксан из Александрова, Никола Таталовић из Зрењанина и Саша Ђурић из места Војвода Степа.

Организатори рачунају да ће се на лицу места, непосредно пред улазак у воду, пријавити још неколико пливача, којима ће такође бити омогућено да се боре и пливају за Часни крст.

https://fb.watch/aDy5VW41yN/


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика