СВАКИ ДАН БОМБЕ ТРАЖЕ СА ПСИМА: У згради правосудних органа у Новом Саду појачали безбедносне мере

Љ. П.

19. 01. 2022. у 08:25

ДА би предупредили честе евакуације запослених и странака због дојава о постављеној бомби, за које се, срећом, сваки пут испостави да је била лажна, у згради правосудних органа у Новом Саду су појачане безбедносне мере.

СВАКИ ДАН БОМБЕ ТРАЖЕ СА ПСИМА: У згради правосудних органа у Новом Саду појачали безбедносне мере

Већа безбедност у Сутијеској три, Фото Љ. П.

Зграду у на адреси Сутјеска три, у којој су смештена четири суда и три јавна тужилаштва, однедавно свакодневно припадници МУП-а са службеним псом обученим за таква активности обављају контрадиверзиони преглед.

Истичући да је то само једна од безбедносних мера које се примењују у згради правосудних органа, то је јуче медијима предочио Мирослав Алимпић, председник Вишег суда у Новом Саду, напомињући да је у 2021. биле 22 лажне дојаве о постављеној експлозивној направи.

Грађани су били незадовољни што се због лажних дојава рочишта прекидају и одлажу.

Фото Виши суд

Председници Апелационог суда Дарко Тадић и Вишег суда у Новом Саду, Мирослав Алимпић, уз подршку стручних људи Безбедносно информативне агенције и МУП успоставили су нове појачане мере, како би осигурала безбедност свих који бораве у згради правосудних органа. Поред ових свакодневних, биће и ванредних контрола.

- Контрадиверзиона контрола уз помоћ службеног пса подразумева преглед свих просторија у згради, али и простора око саме зграде - истакао је Алимпић.

- Све се спроводи са нарочитом опрезношћу и уз употребу посебних уређаја. Наравно, и даље ће сви који улазе у зграду пролазити уобичајену контролу, односно проверу личних ствари, а обавезни су да раднику обезбеђења кажу у ком својству и из којих разлога улазе у зграду правосудних органа.

Донедавно, према Алимпићевим речима, Палата правде је била без система видео-надзора, те је Виши суд обезбедио средства и имплементирао савремени систем видео надзора који сада омогућава овлашћених лицима безбедносних структура лакшу контолу и преглед саме зграде суда. Новопостављене нкамере снимају све улазе, као и сва кључна и високоризична места.

Судија Тијана Јаковљевић и Мирослав Алимпић, председник Вишег суда, Фото Љ. П.

НИЈЕ ХТЕЛА РАЗВОД

- Дешавало се да дојава буде и када није било суђења за озбиљније предмете - навео је председник Вишег суда Алимпић.

- Дојаву је упутила и госпођа која је имала бракоразводну парницу. Она није желела да се разведе, па је позвала полицију и рекла им да је у судској згради постављена експлозивна направа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)