ДА БУДЕ ЈОШ ВИШЕ БЕБА: После пет месеци реновирања отворено породилиште у Сомбору

Ј. БЕКИЋ

19. 01. 2022. у 05:55

ПОРОДИЛИШТЕ Опште болнице "Др Радивој Симоновић" у Сомбору после реновирања јуче је почело са радом.

ДА БУДЕ ЈОШ ВИШЕ БЕБА: После пет месеци реновирања отворено породилиште у Сомбору

Сомборско породилиште, Фото Ј. Б.

Оно је због реконструкције било затворено од 25. августа, а у потпуности су уређене све просторије - собе, тоалети, порођајна и операционе сала...

Захваљујући овом пројекту породилиште је добило и нови апартман у којем ће бити два лежаја, као и изолациону собу, простор где тате могу да присуствују порађају.

Осим тога, породилиште има проширену пријемну амбуланту, као и амбуланту за отпуст бебе и мајке, а урађена је и комплетна климатизација и вентилација претпорођајне, порођајне сале и обе операционе сале на одељењу.

Радови су коштали више од 19 милиона динара. Донатори су помогли обнову са 2.800.000 динара у име хуманитарне акције "За наше бебе", а финансијску поодршку је пружио и Град Сомбор.

Др Драган Растовић, Фото Ј. Б.

Према речима др Драгана Растовића, в. д. директора болнице, будуће маме из Сомбора, али и читавог Западнобачког округа, након готово пет месеци неће морати да иду на порођај у Нови Сад и Суботицу.

- У нашем породилишту се годишње роди око 1.000 беба из округа, односно из општина Апатин, Оџаци, Кула и из града Сомбора - рекао је др Лазар Рачић, начелник Гинеколошко-акушерског одељења сомборског породилишта.

- После реновирања и опремања клинике моћи ћемо да обавимо и 1.500 порођаја у години.

ЧИТАВ ОКРУГ

Др Растовић се захвалио се руководству Града Сомбора на свим активностима које су предузете како би Сомбор после 20 година добио породилиште које сада има могућност увођења нових технологија и процедура. Захваљујући тој подршци знатно је побољшан рад сомборске болнице, где гравитирају све породиље округа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕТ ОЛЕ ПОКЛАЊА ПОТПИСАН ДРЕС АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА! Сазнај како до поклона