ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Од 148 новозаражених 28 деце

М. БОШЊАК

18. 01. 2022. у 14:55

УПРКОС све већем броју новозаражене деце и одраслих, Ковид зона Опште болнице у Горњем Милановцу ни данас, срећом, не бележи ниједан смртни случај.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Од 148 новозаражених 28 деце

Фото: М. Б.

Бележи повећан број пацијената у њој – два више него јуче.

- У тој „црвеној“ зони, према пресеку од јутрос у седам сати, лечимо десет пацијената. Код њих деветоро потврђен је вирус корона, један има негативне резултате теста. Током минула 24 сата у ову болницу примљене су три особе са симптомима који указују на вирус корона, један пацијент је отпуштен на кућно лечење - изјавио је данас др Предраг Шутић, в. д. директора те болнице.

Број новозаражених тим вирусом, према најновијим званичним подацима Дома здравља у Горњем Милановцу, и даље је, нажалост, у порасту.

- На заразу ковидом-19 регистровано је још 148 лица, међу њима и 28 деце. У Ковид амбулантама јуче, 17. јануара, прегледана је укупно 361 особа, од којих у Педијатријској ковид амбуланти 75 деце – потврдила је та медицинска установа.

Од марта 2020. године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у рудничко-таковском крају преминуле су 202 особе. У целом том периоду корона вирусом укупно их је, према досадашњим званичним подацима, заражено 7.444. Од тог броја, само од почетка августа прошле 2021. године до данас, оболело је њих 4.007, од којих 573 деце.

БОНУС ВИДЕО: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Одговорно понашање кроз „Други поглед на кош“