ГРАДИ СЕ 21 МОСТ: Краљевчани обнављају саобраћајну инфраструктуру оштећену поплавама

Г. ЋИРОВИЋ

17. 01. 2022. у 12:15

С ПОЧЕТКОМ нове грађевинске сезоне и чим то временски услови дозволе, на територији Краљева биће настављена изградња и обнова мостова на локалним саобраћајницама тешко оштећеним, па и потпуно срушеним, у поплавама које су погодиле краљевачки крај од 2018. до 2020. године.

ГРАДИ СЕ 21 МОСТ: Краљевчани обнављају саобраћајну инфраструктуру оштећену поплавама

Г.Шљивић

Бујични водотокови оштетили су укупно 23 моста на локалним и некатегорисаним, углавном сеооским путевима, од којих ће се овом приликом, према плану краљевачког Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта, обновити 21.

- У склопу овог пројекта већ је практично изграђено шест мостова, у Сирчи, Милочају, Мрсаћу и Врдилима, као и два у Чукујевцу. Уз то, изграђена су и три цеваста пропуста. Тренутно је у завршној фази изградња мостова у Богутовцу и Драгосињцима – каже Марица Мијајловић, в. д. директора ЈП за уређивање грађевинског земљишта у Краљеву.

Г.Шљивић

Оштећена саобраћајна инфраструктура у краљевачком крају

Према њеним речима, припремни радови већ су започети и за мостове преко Ковачког потока, преко Товарнице у Драгосињцима и за мост у Сирчи недалеко од сеоског гробља.

- И за све остале су обезбеђене неопходне грађевинске дозволе, тако да, уколико све буде према плану и утврђеној динамици, завршетак радова на свим мостовима биће до краја прве половине наредне године – додаје директорка Мијајловић.

На списку ових мостова које ће градити и финансирати ЈП „Путеви Србије“ није се нашао мост у Опланићима због клизишта, као и мост преко Ибра у Магличу. Изградњу те ћуприје према средњовековној тврђави са 15 милиона динара финансираће локална самоуправа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАВРШЕНА ДЕВЕТА ШКОЛСКА ОЛИМПИЈАДА ВОЈВОДИНЕ: Додела медаља и признања у Кристалној дворани у Зрењанину (ФОТО)