И НЕГОТИНЦИМА КУЋА НА СЕЛУ: Бојани и Милану Лалић држава решила стамбено питање

Сузана М.Јовановић

08. 12. 2021. у 16:54

МЛАДИ брачни пар Лалић из Неготина, Бојана и Милан са трогодишњим сином Огњеном ускоро ће да се уселе у нову кућу коју купују средствима Министарства за бригу о селу.

И НЕГОТИНЦИМА КУЋА НА СЕЛУ: Бојани и Милану Лалић држава решила стамбено питање

foto SMJovanovic.jpg

Двадесетосмогодишњи Милан Лалић и његова годину дана млађа супруга Бојана решили су велики животни проблем – стамбено питање.

Овај млади пар са сином Огњеном, који ускоро пуни три године, добио је на Kонкурсу за доделу беспровратних средстава за куповину сеоске куће Министарства за бригу о селу вредан 656.864 динара, а одабрали су да живе у неготинском селу Чубра.

- Ниједног се тренутка нисмо двоумили. Живимо у заједници са родитељима, желели смо да се осамосталимо и желели смо да живимо на селу. Пронашли смо кућу која задовољава наше потребе, има око 70 квадрата, окућницу површине 7,5 ари, довољну за повртарску производњу, а намеравамо и да се бавимо воћарством и узгојем крушака виљамовки – каже Милан Лалић.

Лалићи су једини брачни пар са територије општине Неготин који су на Kонкурсу Министарства за бригу о селу добили беспровратна средста за куповину сеоске куће. Било је, каже Марко Милосављевић, сарадник Одељења за друштвене делатности и привредни развој на пословима локалног економског развоја, десетак заинтересованих парова, али су само Лалићи испунили све услове и прибавили неопходну документацију.

Овај млади брачни пар ће се у своју кућу уселити чим се приведе крају неопходна процедура везана за пренос некретнине у њихово власништво.

- Нисмо имали проблем са тим да ли ћемо живети овде или у селу. Почели смо да тражимо за себе кућу и срећом нашли је. Kућа је у солидном стању, очекују нас ситне поправке а верујемо и један сасвим добар породични живот. Посветићемо се гајењу хране, воћарству и повртарству, живети у једној здравијој средини – додаје Милан Лалић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)