ВАРИРАЈУ КОРОНА БРОЈКЕ У ПАРАЋИНУ: На антигенском тестирању у уторак само један позитиван налаз

З.Рашић

08. 12. 2021. у 21:03

БРОЈ нових инфекција ковидом на дневном нивоу у Параћину изузетно варира, показују свакодневни извештаји које добијамо из ковид-амбуланте тамошњег Дома здравља.

ВАРИРАЈУ КОРОНА БРОЈКЕ У ПАРАЋИНУ: На антигенском тестирању у уторак само један позитиван налаз

Фото: З. Рашић

Након 19 позитивних на антигенским тестирањима у понедељак, 6. децембра - у уторак, 7. децембра само један антигенски налаз је био позитиван од 49 АГ тестова. Међу тестиранима је било шеснаесторо деце послатих из дечје ковид-амбуланте.

Ковид-амбуланти за одрасле јуче се јавило 29 пацијената, од којих је 17 дошло први пут, са симптомима респираторне инфекције, па је обављено осам РТГ снимања плућа.

Узето је и шест узорака брисева за ПЦР анализу, а резултати се очекују данас поподне, док су од претходног дана стигла три позитивна ПЦР налаза.

- Само један антигенски позитиван налаз током јучерашњег дана не треба да завара, кажу у параћинском Дому здравља, јер се тек очекује да стигну резултати ПЦР, мада је растерећење ковид-амбуланте што се дневног броја прегледа тиче очигледно.

 Лекари и даље инсистирају на вакцинацији против ковида која се обавља свакодневно, за прву и трећу дозу без заказивања, уз подсећање да је могуће примити и вакцину против сезонског грипа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)