СИЈАЈУ ВЕСНИЦИ ПРАЗНИЧНОГ ДУХА: Новосадским улицама и трговима већ увелико светле новогодишњи лампиони

С. Б.

08. 12. 2021. у 14:28

УКРАШАВАЊЕ Новог Сада Новогодишњом декорацијом је завршено. То потврђује Душко Војновић, помоћник директора за техничке послове ЈКП „Стан“, чији радници су још од половине октобра, најпре кићењем Танурџићеве палате, почели са радовима на постављању новогодишње расвете.

СИЈАЈУ ВЕСНИЦИ ПРАЗНИЧНОГ ДУХА: Новосадским улицама и трговима већ увелико светле новогодишњи лампиони

С.Б.

- Преостале су још само неке финесе и да поставимо неколико украса, као што су ирваси и кочије, за које се тражи најпогоднија локација- каже Војновић.- Првобитни план је био да красе Трг слободе, али ћемо у наредних пар дана, када се коначно одреди место, закључити овогодишње украшавање града, који ће бити раскошнији и богатији светлећим украсима него лане.

У новом, празничном светлу, сијају Петроварадинска тврђава, Градска кућа, Трг слободе, Трг републике, Дунавска улица, Змај Јовина, Модене, Позоришни трг, Краља Александра, Танурџићева палата, Булевар Михајла Пупина са 60 разних украса на јавној расвети и стаблима, Милетићева, Његошева, Лазе Телечког, Жарка Зрењанина, Булевар ослобођења, на којем је украшено чак 120 стабала и то посебним низовима „светлеће ланчанице“, Железничка станица са „потковицом“…

- Украшена су и стабла и постављена је светлећа јелка у оквиру Дечје болнице, исто то у кругу Бетаније и у кругу Ургентног центра. Реч је већином о украсима које смо постављали и ранијих година уз један додатни део нових украса - истиче Војновић.

Новосађанима се посебно се допадају и највећи утисак остављају три светлећа лука на Тргу слободе, „звездано небо“ у централним градским улицама „кугле“ у Краља Александра и „ланчанице“ на Булевару ослобођења.


 


 


 


 


 


 


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)