"СРПСКО МОРЕ" ШИРИ ПОНУДУ: У Великом Градишту најављен јавни увид у планове седам инвеститора

Д. НОВКОВИЋ

08. 12. 2021. у 08:25

СРЕБРНО језеро у Великом Градишту, које неки називају и "српско море", из године у годину је све посећеније, па проширење смештајних капацитета постаје - неопходност.

СРПСКО МОРЕ ШИРИ ПОНУДУ: У Великом Градишту најављен јавни увид у планове седам инвеститора

Гејзир (у кругу) и савремена марина, Фото Д. Новковић

С обзиром на то да су сличну "дијагнозу" поставили и бројни инвеститори, спремни да граде стамбене објекте са апартманима и локалима, у Општинској управи Великог Градишта ће од 10. до 16. децембра на јавном увиду бити урбанистички пројекти њих седморо. По окончању ове процедуре, те потврђивања пројеката, њима следи подношење захтева за издавање локацијских услова за градњу.

Сви поменути инвеститори су из Великог Градишта, а планирају градњу стамбених објеката са укупно 262 апартмана. Пет ће се градити у туристичком насељу Бели Багрем, док ће два бити на градском грађевинском подручју.

Фото Д. Новковић

Највише смештајних јединица, укупно 133, имаће објекат који ће се градити у четири фазе и имаће сутурен, приземље, три спрата и поткровље. Остали објекти имаће 57, 20, 17, 14, 12 и девет апартмана, а сви ће у непосредном окружењу имати паркинг-просторе и зелене површине са постављеним мобилијаром.

Иначе, управо због квалитетне понуде Сребрног језера, Велико Градиште је лане и ове године посетило више од 800.000 туриста, остваривши око 100.000 ноћења. То значи да пандемија није проузроковала смањење посећености, чак ју је и увећала, јер су многи - одуставши од традиције летовања у иностранству - долазили баш овде.

Али, тренутни смештајни капацитети у хотелима, вилама, домаћој радиности и ауто-кампу не премашују 3.000 лежајева, па ће планиране инвестиције омогућити повећање броја гостију на вишедневном боравку.

ПЕРСПЕКТИВА

НА територији Великог Градишта од туризма живи око 400 породица. Једни се баве издавањем соба и апартмана, други узгајањем воћа и поврћа за ресторане, трећи израдом рукотворина... а није мало ни оних који су запослени у бројним угоститељским објектима.

Изградњом нових апартмана, верује се, биће увећан и број људи радно ангажованих у туризму.

Фото ТО у В. Градишту

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)