СЕОСКЕ КУЋЕ И ВРАЊАНЦИМА: У Министарству потписани уговори са породицама Бојана Здравковића и Александра Спасића

Д. РИСТИЋ

08. 12. 2021. у 06:21

У ОКВИРУ програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије, који реализује Министарство за бригу о селу, потписани су уговори са породицама које су задовољиле критеријуме конкурса.

СЕОСКЕ КУЋЕ И ВРАЊАНЦИМА: У Министарству потписани уговори са породицама Бојана Здравковића и Александра Спасића

Фото Д. Ристић

Са подручја Врања су се пријавиле четири породице, а средства су добиле две породице, са којима су у поменутом Министарству потписани уговори.

Домаћинство Бојана Здравковића из Врања ће се, захваљујући овом програму, преселити у Дубницу, док ће породица Александра Спасића из Горњег Стајевца наставити да се развија у Тибужду.

У име локалне самоуправе града под Пржаром, као партнера у реализацији овог програма, уговоре о куповини кућа је потписао већник задужен за пољопривреду Небојша Стаменковић (на слици лево).

Максимална вредност 10.000 евра

Подсетимо, максимална вредност сеоске куће са окућницом - које су заинтересовани сами проналазили - није смела да премашује 10.000 евра, а комплетан програм се спроводи у сарадњи са јединицама локалних самоуправа које обављају процену тржишне вредности и проверавају да ли су регулисани имовинско-правни односи. До сада је из овог програма Министарства за бригу о селу додељена 651 кућа на територији читаве Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)