ПОМОЋ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ: За подршку туризму Војводине 158 милиона динара

Ј. Л.

07. 12. 2021. у 22:58

НА четири јавна конкурса Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, у области туризма, који су расписани у последњем кварталу ове године, туристичким делатницима додељено је 158 милиона динара.

ПОМОЋ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ: За подршку туризму Војводине 158 милиона динара

фото: Покрајински секретаријат за привреду и туризам

-Туризам је делатност која је у пандемији и у пост пандемијској ситуацији успела да покаже виталност, а Републичка и Покрајинска влада показале сензибилитет да пруже помоћ туризму - истиче Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам. - У предлогу новог покрајинског буџета Секретаријат предвидео 23 одсто више средства која ће додељивати конкурсима који ће бити расписани већ почетком наредне године. Како би средства на време стигла до корисника и како би они имали довољно времена да се припреме за предстојећу туристичку сезону.

Јавним конкурсом за доделу бесповратних средстава туристичким организацијама локалних самоуправа са територије Војводине додељена су средтства за укупно 21 локалну туристичку организацију.

- Циљеви конкурса су промоција и развој туристичких вредности и унапређење развоја туризма кроз програме едукација и усавршавања вештина запослених у туристичкој делатности - објашњава ресорни секретар.

Јавним конкурсом за манифестације средства су додељена за 94 манифестације, како би се подстакао рад удружења грађана и других непрофитних организација која се баве унапређењем туристичке понуде Војводине. Јавним конкурсом за подизањe нивоа квалитета и капацитета објеката туристичке супраструктуре додељена су средства за укупно 37 корисника из читаве Војводине, чиме Секретаријат настоји да утиче и на унапређeње квалитета услуга и додатних туристичких садржаја, кроз опремање угоститељских објеката на начин предвиђен законом о планирању и изградњи.

Додељени су уговори и корисницима јавног конкурса за набавку машина и опреме и увођење технолошких иновација у промоцији и пословању угоститељских објеката, којих је укупно је 24.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАВИД НАС ЈЕ ЛАГАО ОД ПОЧЕТКА, БИО ЈЕ СВЕ ВРЕМЕ У СРБИЈИ Најбоља другарица нестале Ане Кнежевић за Новости: Хвала српској полицији

"ДАВИД НАС ЈЕ ЛАГАО ОД ПОЧЕТКА, БИО ЈЕ СВЕ ВРЕМЕ У СРБИЈИ" Најбоља другарица нестале Ане Кнежевић за "Новости": Хвала српској полицији

СРЕЋНИ смо што се догодило хапшење у случају нестанка Ане Кнежевић. Хапшење Давида није било изненађење за нас, посебно због тога што је од самог почетка лагао где се налази. Захвални смо српској полицији на истрази и на свему што раде како би правда била задовољена.

18. 06. 2024. у 13:03

ХАОС УОЧИ ДОЛАСКА ПУТИНА: Погинули севернокорејски војници

ХАОС УОЧИ ДОЛАСКА ПУТИНА: Погинули севернокорејски војници

ВОЈСКА Јужне Кореје испалила је данас хице упозорења након што су севернокорејски војници накратко прешли демилитаризовану зону (ДМЗ) која раздваја Северну и Јужну Кореју, наведено је саопштењу Заједничког начелника штабова земље (ЗКС).

18. 06. 2024. у 10:59

Коментари (0)

ЕУРО 2024: Албанци су потпуно шокирани, орлови имају разлог за славље и разлог за тугу!