ЗА НАУЧНЕ РАДОВЕ НАГРАДИЛА ГА И САНУ, Гимназијалац Андреј Поповић понос Кикинде

Рада Шегрт

06. 12. 2021. у 18:01

ТАЛЕНТОВАНИ гимназијалац Андреј Поповић добитник је награде Српске академије наука и уметности за постигнути успех и остварене резултате на пољу науке и образовања.

ЗА НАУЧНЕ РАДОВЕ НАГРАДИЛА ГА И САНУ, Гимназијалац Андреј Поповић понос Кикинде

Фоот: Р. Шегрт

Ове године је освојио друго место на такмичењу иновација у Индонезији. Полазник је београдског Центра за таленте, а на Републичком такмичењу његов рад оцењен је максималним бројем бодова и проглашен најбољим. Аутор је два научна рада “Нумеричка и експериментална подршка астрофизичким проблемима” и “Савремена решења фузије са освртом на саме почетке”.

- Награда САНУ ми много значи. Наставићу истраживачки рад и већ размишљам о трећој теми, из астро или нуекларне физике, а можда те две области буду и обједињене. Још се договарам са менторком, професорком др Милесом Срећковић - открива Андерј, који је сада ученик првог разреда Гимназије “Душан Васиљев” у Кикинди.

До сада је освојио 50 награда. Био је и ђак генерације у ОШ “Ђура Јакшић”. Пријем за њега данас је организовао градоначелник Кикинде Никола Лукач.

- Он је, свакако, понос Кикинде, а град је дужан да свим талентима пружи пуну подршку. Његови родитељу су много труда уложили у његов напредак. Град ће увек знати да цени његов успех и увек ћемо му помоћи да настави свој научни пут – рекао је Лукач и уручио Поповићу поклон у име градске управе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)