КОРОНА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Међу новоинфицираних 12 још двоје деце

М. БОШЊАК

06. 12. 2021. у 16:40

БЕЗ преминулих у Ковид зони Опште болнице у Горњем Милановцу, током минула 24 сата, у којој се тренутно лече 32 пацијента, међу 12 новоинфицираних још је двоје деце.

КОРОНА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Међу новоинфицираних 12 још двоје деце

Фото: Архива Новости

- Од њих 32 хоспиталитзованих у овој болници, код 30 је потврђен вирус корона, два имају негативне резултате тестирања. Током протекла 24 сата, примили смо једну особу са симптомима који указују на тај вирус, у истом периоду није било отпуштња на кућно лечење – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Дом здравља у Горњем Милановцу, данас, по својој устаљеној пракси, првог радног дана након викенда потврђује број новозаражених вирусом корона за суботу и недељу – којих је за оба та дана евидентирао 12, међу њима још двоје деце.

- У Ковид амбуланти Дома здравља, у суботу и недељу прегледане су укупно 286 особе, од њих у Педијатријској Ковид амбуланти 51 дете. На болничко лечење упућено је пет пацијената – известила је та установа.

Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминуло је 190 особа. У целом том периоду, корона вирусом укупно их је, по досадашњим званичним подацима, заражено 6.570. Од тог броја, само од почетка августа ове године, оболело је њих 2.718, од којих 404 деце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)