МЕШТАНИ ЛОЗНИЧКОГ КРАЈА МОГУ ДА ОДАХНУ: Проблем са струјом биће решен за месец дана

Е.Б.Т.

06. 12. 2021. у 16:32

ДУГОГОДИШЊИ проблем са нестанком струје у домаћинствима лозничког краја биће решен до Божића. То је резултат разговора председника Србије Александра Вучића и мештана који је вођен у суботу.

МЕШТАНИ ЛОЗНИЧКОГ КРАЈА МОГУ ДА ОДАХНУ: Проблем са струјом биће решен за месец дана

Д.Н.

Ово је данас изјавио вршилац дужности директора "Електропривреде Србије" Милорад Грчић истичући да ће од Горњих Недељица до Грнчара бити замењено 25 километара далековода, напојни кабл и све дрвене бандере.

-У претходних пет година држава је у електропреносни систем у лозничком крају уложила око 3,5 милијарди динара - истакао је Грчић током посете Горњих Недељица. - Сада смо направили план да до Божића, а можда и раније, буду урађени сви далеководи и замењење све дрвене бандере, којих иначе има мало. Сматрамо да је 7. јануар реалан рок за завршетак радова, и од тада овај крај више неће имати проблема са струјом.

Он је рекао да је у лозничком крају главна енергетска мрежа завршена, а да је остала је да се уради нисконапонска, како грађани више не би имали проблема. "Електродистрибуција Србије" ће одмах кренути у замену 25 километара дугачког далековода, који је, како каже, срце проблема, јер та деоница изазива све остале проблеме. Он је навео да су се мештани, током разговора са председником Србије, жалили да немају стабилно снабдевање електричном енергијом, да су честа искључења и да због тога отежано живе.

Поред Грчића, Горње Недељице посетили су и Јелена Матејић, директор "Електромреже Србије", Бојан Атлагић, вршилац дужности директора "Електродистрибуције Србије" и Видоје Петровић, градоначелник Лознице.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)