ЗАТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ МОСТ НА ТАМИШУ: Мештани захтевају решење проблема, прелаз у изузетно лошем стању

Б. Грујић

05. 12. 2021. у 10:50

ПОСТАВЉАЊЕМ бетонске баријере на мосту преко Тамиша, између банатских села Орловат и Томашевца, званично је затворен саобраћај, због изузетно лошег стања по питању стабилности и носивости, па ће мештани морати да користе алтернативни пут.

ЗАТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ МОСТ НА ТАМИШУ: Мештани захтевају решење проблема, прелаз у изузетно лошем стању

Фото: Град Зрењанин

Мост је, како кажу у јавном предузећи Путеви Србије, званично  затворен од 2020. године, али су људи прелазили на сопствену одговорност, што није било безбедно, па је постављање бетонске баријере, било једино решење. 

ИЗГРАЂЕН 1880. ГОДИНЕ

Друмско-железнички мост на Тамишу, између Орловата и Томашевца, датира из 1880. године, а из безбедносних разлога, затворен је крајем марта 2020. године.

- Мора се нешто хитно предузети, ми сада до суседног села, Орловата, морамо обилазним путем, а то је више од 40 километара - каже Живко, мештанин Томашевца, уз напомену да је проблем што алтернативни летњи пут, који води од Орловата ка Ботошу и Томашевцу није адекватан за кориштење у зимском периоду.

Драгољуб Савић, председник МЗ Томашевац, истиче да су камиони највише оштетили мост и да би уколико није могућа изградња новог преко Тамиша, специјална рампа, која би омогућавала пролазак само путничким возилима, била најадекватније решење.

МЕКА ЗА ФИЛМАЏИЈЕ

На мосту преко Тамиша, 2014. године снимани су кадрови филма "Цамп X" канадско-мађарске продукције, са тематиком Другог светског рата. 

- Свесни смо чињенице да ће још већи проблем бити, а то се дешава, уколико порасте водостај Тамиша и прилаз Томашевцу, код бране је поплављен, па је неизбежно затварање саобраћаја и на тој локацији - каже градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који у разговору са мештанима оба села, покушава да пронађе решење за овај проблем.

Мештани Орловата, како сами кажу, до најближе бензинске пумпе морају да путују више од 20 километара, уместо четири, колико им  је до сада,  преко моста на Тамишу, било потребно.

- Причао сам са мештанима и Томашевца и Орловата, решење њиховог вишедеценијског проблема је брза реконструкција моста - додаје градоначелник Зрењанина, уз констатцију да би поново отварање саобраћаја преко моста којим саобраћају и возови и аутомобили, значајно олакшало свакодневно функционисање свих људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)