АМБАСАДОР ИРАНА ПОСЕТИО СУБОТИЦУ: Уговорени темељи будуће сарадње

Ј.Л.

03. 12. 2021. у 16:45

АМБАСАДОР Ирана Рашид Хасан Пур Баеи боравио је данас у посети Суботици где је са градоначелником Стеваном Бакићем и председником Скупштине града Балинт Пастором уговорио темеље будуће сарадње.

АМБАСАДОР ИРАНА ПОСЕТИО СУБОТИЦУ: Уговорени темељи будуће сарадње

фото :суботица.цом

По речима градоначелника Стевана Бакића закључак је да је досадашња сарадња недовољна и да је потребно да се оснажи и подигне на виши ниво нарочито у областима пољопривреде и туризма.

- Предлог његове екселенције је да дође до братимљења Суботице и једног иранског града, у областима у којима се поклапамо, као што су култура, привреда, туризам, спорт… Иран је сила у рвању, а и ми можемо да се похвалимо Рвачким клубом “Спартак” – истакао је градоначелник Бакић. – На једном месту сабраћемо све предности нашег града и очекујем да ће ускоро доћи до конкретизације данашњих договора.

Амбасадор Рашид Хасан Пур Баеи није крио одушевљење посетом Суботици и данашњи дан сматра посебним у свом раду.

- Врло лако смо дошли до споразума, нашли заједнички језик и оно што смо договорили заиста је лако реализовати. Постоје два основна параметра интересовања – употпунили смо слику о Суботици и учврстили нашу одлучност да интезивирамо сарадњу са Суботицом, у оквиру макроплана сарадње две земље – предочава амбасадор, додајући дас у односи две земље на изузетно високом нивоу. – Обострани интереси да се односи развијају на свим нивоима, тако да сарадња локалних институција може да буде у служби ширег плана сарадње две земље.  Сада постоји спорадична сарадња овог региона и Ирана у неким областима, а желимо да се она институализује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)