ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК: Изложен на увид у Општини Ћуприја

З.Глигоријевић

03. 12. 2021. у 15:25

ОПШТИНА Ћуприја обавештава грађане да у део Јединственог бирачког списка за територију општине Ћуприја, који је изложен у седишту Општинске управе општине Ћуприја, могу да провере да ли су уписани у бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни.

ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК: Изложен на увид у Општини Ћуприја

Фото:З.Глигоријевић

Интерно расељена лица са боравиштем на територији општине Ћуприја Општинској управи могу да поднесу захтев за промену у делу Јединственог бирачког списка сваког радног дана од 7,30 до 15,30, а нерадним данима од 9 до 14 часова, а најкасније до дана закључења бирачког списка- 31. децембра текуће године у 24 часа. Од 1. до 12. јануара наредне године, до 24 часа, решења на којима се заснивају промене у бирачком списку доноси Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Дипломирани правник Милица Цветковић, начелница Општинске управе Ћуприја, каже да грађани од расписивања републичког референдума до најкасније пет дана пре закључења бирачког списка, 25. децембра 2021. године, могу да поднесу захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на престојећем референдуму гласати по месту боравишта на територији општине Ћуприја. Изабрано место гласања не може бити на територији јединице локалне самоуправе на којој бирач има пребивалиште, односно боравиште за интерно расељена лица.

Начелница Општинске управе Ћуприја посебно позива малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан одржавања републичког референдума (укључујући и интерно расељена лица) да изврше увид у Jединствени бирачки списак у циљу провере личних података.

Она додаје да се увид у Јединствени бирачки списак може извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)