НОВИ АСФАЛТ И ТРОТОАРИ У ШАПЦУ: Уз улицу и 65 стабала

В.Митрић

03. 12. 2021. у 08:03

ГРАДОНАЧЕЛНИК Шапца др Александар Пајић, који је посетио радове на реконструкцији Касарске улице у Шапцу, рекао је да су за асфалт и стазу из локалне касе издвојена 25,2 милиона динара.

НОВИ АСФАЛТ И ТРОТОАРИ У ШАПЦУ: Уз улицу и 65 стабала

Фото А. Делић

Дуж улице биће посађено и 65 нових стабала дрвећа ликвидамбар, које ће додатно оплеменити и значајно утицати на побољшање квалитета живота људи који овде живе или свакодневно пролазе.

Асфалт у Касарској улици урађен је пре скоро четири деценије, и био је у изузетно лошем стању. Ударне рупе су крпљене, али су се после мањих падавина поново појављивале, тако да ни бициклисти, ни аутомобили нису могли безбедно да се крећу.

- Када смо дошли на власт, обећали смо да ћемо радити нове путеве, да ћемо улагати у путну инфраструктуру. Због тога смо Касарску улицу у потпуности пресвукли новим асфалтом. Недостатак простора за паркинг аутомобила становницима ове улице стварао је доста невоља. Тај проблем смо решили и урадили паркинг, где се аутомобили могу безбедно паркирати. Осим тога, новоурађени тротоар значајно ће пешацима олакшати кретање овом улицом - прича Пајић.

Председник Савета МЗ Јевремова Младен Чолић захвалио се градоначелнику Шапца и градској управи и истакао да је Касарска улица једна је од битнијих саобраћајница у Шапцу.

- Свако јутро људи овуда пролазе, иду на посао, воде своју децу у вртић и школу. Ова улица није била у добром стању ни за кретање аутомобила, ни бициклиста. Реконструисана улица представља јако лепу слику у нашем насељу. Настављамо са идејним решењима, са израдом нових пројеката, све у интересу наших суграђана - рекао је Младен Чолић.

Чедомир Благојевић, један од најстаријих чланова Савета МЗ Јевремова, истакао је да је „овај посао од изузетног значаја и да ће га и наредне генерације памтити“.

Слађана Вујковић из МЗ Јевремова истакла је да су мештани Касарске улице жељно очекивали нову улицу и тротоар.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)