ТРСТЕНИК ДОБИО НАЈМОДЕРНИЈИ ГИНЕКОЛОШКИ СТО: Велика подршка из пријатељске Пољске за труднице са инвалидитетом

С.БАБОВИЋ

02. 12. 2021. у 17:29

СЛУЖБА за здравствену заштиту жена Дома здравља “Др Сава Станојевић” у Трстенику добио је најмодернији гинеколошки сто за прегледе трудница и жена са инвалдитетом захваљујући Амбасади Пољске и данас потписаном уговору о финансирању развојног пројекта трстеничке здравствене установе.

ТРСТЕНИК ДОБИО НАЈМОДЕРНИЈИ ГИНЕКОЛОШКИ СТО: Велика подршка из пријатељске Пољске за труднице са инвалидитетом

Фото: ОУ

Амбасадор Републике Пољске Рафал Перл напоменуо је донацијом у Трстенику дат мали допринос модернизацији Дома здравља.

- Ивнестиција у здравствени систем је најбоља инвестиција у нашу будућност-напомиње амбасадор Рафал Перл.-Наше две земеље имају веома добру сарадњу на највишим политичким нивоима, и важно је да имамо и конкретизацију тих добрих односа.-У Србији тренутно финансирамо шест пројеката, у фокусу су нам здравство,образовање и заштита животне средине.

Пријатељски односи Пољске и Србије резултирали су подршком пројеку „Једнаке могућности за лекарски преглед свих девојака и жена са фокусом на особе са инвалидитетом и старије жене - превенцијом до здравља".

Интересовање за финансијску подршку Амбасаде кроз програм „Пољска помоћ“ и потпору Министарства спољсних послова Пољске било је изузетно,јер је на адресу дипломатског представништва у Србији пристигло 54 захтева.

Председница општине Трстеник Милена Турк се захвалила на донацији и изразила задовољство, што је Амбасада препознала локалну самоуправу као доброг и поузданог партнера.

- Посебно нас радује што је уочи Међународног дана особа са инвалидтетом у наш Дом здравља стигао гинеколошки сто,који ће омогућити доступнију здравствену заштиту пацијенткиња са инвалидитетом-каже Милена Турк, председница општине.-Изузетно нам значи подршка Амбасаде Пољске нашим напорима да унапредимо здравствену заштиту. У току је и уградња посебног лифта за пацијенте са инвалидитетом, а већ смо у ранијем периоду урадили доста како би лечење нашим суграђанима било приступачније.

Амбасадор Рафал Перл је са сарадницима након потписивања уговора са директорком ДЗ др Жаклином Ристић и пријемом у општини, обишао Дом здравља и Службу за здравствену заштиту жена,где се упознао са условима и начинима рада.Гинеколошки сто са електромоторима, прилагођен пацијенткињама са инвалидитетом траснпортован је до СЗЗЖ и биће у употреби у ординацији.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)