ПРИЈАВЕ НАЈКАСНИЈЕ СУТРА: Програм дуалног образовања - шанса за послодавце у Расинском округу

С.БАБОВИЋ

29. 11. 2021. у 16:14

СУТРА истиче рок за пријаву послодаваца, који би да се прикључе популарном програму дуалног образовања.

ПРИЈАВЕ НАЈКАСНИЈЕ СУТРА: Програм дуалног образовања - шанса за послодавце у Расинском округу

Фото: С.Бабовић

У Регионалној привредној комори у Крушевцу раније је одржан и посебан састанак са послодавцима из Расинског округа, како би се приближили услови и начини фунцкионисања програма, право којег се, између осталог, може решити проблем недостатка кадрова.

Послодавци се пријављују путем специјализованог Привредне коморе Србије http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ ,у оквиру којег једноставно, кроз три корака, могу да креирају профил своје компаније и поднесу пријаву за укључивање у модел дуалног образовања.

- Од следеће, школске 2022/2023. године, у понуди за реализацију по дуалном моделу ће се наћи и 9 нових образовних профила: електротехничар телекомуникација, руковалац пољопривредне механизације, кулинарски техничар, хотелско-ресторатерски техничар, туристички-техничар, водоинсталатер, техничар индустријске роботике, галантериста и израђивач хемијских производа - наводе у РПКК.

- Приликом пријављивања, послодавци подносе Изјаву о спремности за укључивање у дуално образовање и Захтев за акредитацију.

Пратећу документацију за акредитацију послодавци достављају најкасније до 15. децембра, електронским путем на имејл: danijela.lazarevic@pks.rs и zora.mitrovic@pks.rs или путем поште на  адресу: ПКС Регионална привредна комора Крушевац, Балканска 63/IV, 37000 Крушевац, са назнаком „Документација за акредитацију“.

Све пријаве које садрже потпуну документацију биће обједињене у План потреба привреде, који ПКС званичним путем доставља Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Коначну одлуку о структури уписа и одобреним дуалним профилима донеће МПНТР објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе, који се очекује крајем наредног марта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)