ДОБРА ДЕЛА У НИЗУ: Стефан Станковић из Сурдулице окупио армију волонтера и помаже коме затреба

Ј. СТОЈКОВИЋ

29. 11. 2021. у 13:16

ХУМАНОСТ Стефана Станковића (24) из Сурдулице нема границе, па је већ "нанизао" успешне организације 16 волонтерских акција прикупљања новца за лечење болесне деце, током којих је прикупљено чак пола милиона евра.

ДОБРА ДЕЛА У НИЗУ: Стефан Станковић из Сурдулице окупио армију волонтера и помаже коме затреба

Фото: Ј.С.

Неуморни покретач лавине добрих дела организује по 100 младих волонтера који на терену раде и по 16 сати...

- Још смо сви под утиском наше последње велике акције, током које смо прикупљали новац за лечење двогодишње девојчице из нашег краја која има тумор. Мала Таша је отпутовала у Турску и верујемо у њено оздрављење, а ми смо 64 дана непрекидно били на терену, закуцали на сва врата у Сурдулици и молили за помоћ - каже Стефан, и сам отац једноипогодишње Софије, док очекује да на свет дође и његово друго дете.

Не заборавља да напомене како у свим овим активностима има подршку супруге, пријатеља, колега из Туристичке организације Сурдулице у којој је запослен, али и свих суграђана. А управо су се Сурдуличани - које најчешће "диже на ноге" када некоме треба помоћи - уверили да овај млади човек не зна за препреке када је у питању хуманост.

- Све је попримило озбиљније размере током поплава 2012, када је група младих из нашег места одлучила да се покрене и помогне угроженом становништву. И, од тада су се акције само низале, с тим што се нисмо определили само за прикупљање новца, већ смо болесну децу пријављивали фондацији "Буди хуман", возили родитеље у Београд да посете оболеле малишане, организовали хуманитарне концерте и позоришне представе... - с поносом набраја Станковић, презадовољан што број волонтера који му се стављају на располагање свакодневно расте.

Фото: Ј.С.

Каже и да, посебно у организационом смислу, велику помоћ имају и од Општинске организације Црвеног крста, локалне самоуправе, сурдуличких институција и појединаца. Готово да нема продавнице, занатске радње, пекаре или таксисте који се у неком тренутку нису придружили акцији, понесени ентузијазмом и енергијом првенствено Стефана Станковића, а онда и људи које окупља око хуманих идеја.

 

ВЕРНА ИВАНА И ИСКУСНИ БУЦА

ОД самог почетка хуманитарног рада Стефан око себе има верне сараднике са којима дели и радост, али и умор. Његова колегиница Ивана Николић га прати у стопу и заједно су на терену провели сате и сате... А да је ова племенита прича одличан спој младости и искуства сведочи и помоћ новинара Драгана Милошевића Буце, који такође учествује у хуманитарним акцијама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)