БРАНЕ ЧАСТ ПРОФЕСИЈЕ: Професори на протесту у Бачкој Паланци подржали колегу

З. Рајић

29. 11. 2021. у 05:00

ЧЛАНОВИ Синдиката просветних радника (СПР) општине Бачка Паланка, уз подршку колега из Чачка, Горњег Милановца, Новог Сада и Сремске Митровице, одржали су у центру града, покрај Техничке школе (ТШ) "9. мај", протест под називом "Одбранимо законитост и достојанство", чији је повод било проглашење за "технолошки вишак са делом норме" професора физичког васпитања Бојана Козоморе противно посебном колективном уговору (ПКУ) у тој школи.

БРАНЕ ЧАСТ ПРОФЕСИЈЕ: Професори на протесту у Бачкој Паланци подржали колегу

Бојан Козомора, Фото Н. Раденовић

Део норме је изгубљен због мање уписаних ученика ове школске године у први разред, али часови нису одузети предавачу који је био последњи на бодовној листи, него професору Козомори, рангираном на претпоследњем месту.

- Школски одбор није усвојио, нити одбацио приговор који је упутио колега Козомора.

Синдикат се поводом његовог случаја обратио просветној и инспекцији рада, али су се обе прогласиле ненадлежним, а Министарство просвете ни после више од месец дана није одговорило на захтев за заштиту законитости - рекао је председник СПР у Бачкој Паланци Петар Петрић.

Просветари у протесту, Фото Н. Раденовић

Чланови СПР у ТШ "9. мај" указали су и на друга кршења права и достојанства запослених у тој школи, као што су позивања на прековремени бесплатан рад, наредбе за рад у екстремним условима, предлагања да сами дају отказ...

Директорка школе "9. мај" није примила делегацију незадовољних просветара, нити им се обратила, а није била вољна ни да о протесту даје изјаву за медије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)