ПОДРШКА АНИ ЗА НАСТАВАК ЛЕЧЕЊА: Данас хуманитарна акција у оквиру финала параћинског суперкупа

З.Рашић

28. 11. 2021. у 12:35

ЛEKARKA из Параћина Ана Јаћимовић скоро две године бори се за живот са карциномом који је метастазирао, а скоро исто толико дуго њени суграђани и хумани људи широм Србије прикупљају средства за Анино лечење на приватним клиникама у земљи и иностранству.

ПОДРШКА АНИ ЗА НАСТАВАК ЛЕЧЕЊА: Данас хуманитарна акција у оквиру финала параћинског суперкупа

Фото: Приватна архива

После недавне акције ученика Технолошке школе и тамошњег Ђачког парламента који су Ани донирали средства од продаје прикупљених чепова, Фудбалски савез општине Параћин позвао је све добре људе да донирају средства у оквиру финала суперкупа ФСО. Утакмица се игра данас од 13 сати у Текији код Параћина. За титулу победника играју ФК Раднички из Текије и СФС Борац из Параћина, а иницијатор акције је екипа домаћина уз подршку ФСО.

Фото: ССОП

Најава утакмице суперкупа ФСО

Подсетимо, Ана Јаћимовић (39) је као лекар параћинског Дома здравља вредно и предано радила у сеоским амбулантама све до фебруара прошле године, када јој је успостављена дијагноза карцинома дебелог црева са метастазама. У међувремену је имала две тешке операције којима је уклоњен велики део трбушне дупље, много циклуса хемио и биолошких терапија, али је, упрокос томе, рак метастазирао на плућа и у државним српским болницама закључили су да је нова операција немогућа.

Фото: Приватна архива

Tekst potpisa

 Ана је лечење наставила затим у Турској. Успела је да се избори са новим метастазама, проблемима са јетром и жучном кесом. Њено стање  је поново стабилизовано, али породица не може да обезбеди новац за наставак терапије на приватној онколошкој клиници у Београду.

 За лечење узнапредовалог тумора користи иновативне лекове из Немачке и Турске чије трошкове не покрива Републички фонд здравственог осигурања. Зато јој, у зависности од тренутног стања и пратећих компликација, треба месечно од 15.000  до 20.000 евра.

Осим хуманитарним прилозима, Ани се најбрже може помоћи слањем смс поруке са садржајем 811 на 3030.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)