БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, У КОВИД ЗОНИ 32 ПАЦИЈЕНТА: Епидемија у Рудничко-таковском крају

М. БОШЊАК

27. 11. 2021. у 15:42

У КОВИД зони Опште болнице у Горњем Милановцу, током минула 24 сата, срећом није било ни једног смртног исхода, током минула 24 сата.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, У КОВИД ЗОНИ 32 ПАЦИЈЕНТА: Епидемија у Рудничко-таковском крају

Фото: М. Б.

У тој „црвеној“ зони, која подразумева три одељења – Грудно, Неурологију и Интерно - тренутно се лече 32 пацијента, према пресеку од јутрос у седам сати.

- Они су од 1943. до 1980. годишта. Код 29 је потврђен је корона вирус. Током протекла 24 сата, примили смо пет пацијената са симптомима који указују на тај вирус, петоро је отпуштено на кућно лечење. Старији пацијенти, преминули ранијих дана овој болници, од ковида-19, били су невакцинисани. Као и сви млади, које смо морали да превозимо на лечење у Ковид болнице у Батајници и Крушевцу, били су невакцинисани – изјавио је др Предраг Шутић, в.д. директора милановачке болнице.

Дом здравља у Горњем Милановцу, у данима викенда уобичајено не саопштава број новозаражених ковидом-19, већ збирно за све те дане, понедељком.

Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминуле су 183 особе. У целом том периоду, корона вирусом укупно их је, по досадашњим званичним подацима, заражено 6.434. Од тог броја, само од почетка августа ове године, оболело је њих 2.582, од којих 391 дете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)