СТОТИНУ ЦРТЕЖА СРЕЋКА ЗДРАВКОВИЋА: Изложба несвакидашњег уметника у Параћину до 7. децембра

З.Рашић

27. 11. 2021. у 15:41

У ПРИСУСТВУ поштовалаца уметности Срећка Здравковића и његових пријатеља, синоћ је у галерији новог Културног центра у Параћину отворена изложба цртежа овог познатог академског сликара из истог града, вишедеценијског педагога и ствараоца чији је читав живот једна велика уметничка инспирација.

СТОТИНУ ЦРТЕЖА СРЕЋКА ЗДРАВКОВИЋА: Изложба несвакидашњег уметника у Параћину до 7. децембра

Фото: Приватна архива

И назив изложбе је такав – Цртеж, интуиција, инспирација. Садржи стотину цртежа на различите и омиљене Здравковићеве теме које овдашња уметничка јавност може да погледа до 7. децембра.

Фото: Приватна архива

Здравковић важи за изузетно креативног и плодоносног уметника – дан не заврши без кичице или оловке, а резултат тога је преко 150.000 цртежа, колико их је, оквирно, урадио у свом стваралачком опусу – који „троши“ 48 годину.

 Током своје богате уметничке каријере имао је педесетак самосталних изложби и око 400 групних; учествовао је на преко две стотине уметничких колонија, симпозијума и сабора, као професор и педагог организовао је бројне ђачке изложбе, од којих је најстарија са традицијом дужом од тридесет година...

Овај несвакидашњи уметник познат је и по томе што је 1983. године направио са својим ђацима из параћинске ОШ „Радоје Домановић“ прву послератну изложбу васкршњих јаја у ондашњој Југославији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)