НЕМА ЗИМЕ УЗ ЖИЋУ МАРАДОНУ: Живорад Ђурић обезбедио топлу одећу и обућу за децу из угрожених породица у Србобрану

З. РАЈИЋ

26. 11. 2021. у 08:38

ЗИМСКУ одећу и обућу ових дана добило је 14 деце из социјално угрожених породица у Србобрану, захваљујући добротвору Живораду Ђурићу, званом Жића Марадона, и његовој акцији "Буди хуман, ја сам хуман".

НЕМА ЗИМЕ УЗ ЖИЋУ МАРАДОНУ: Живорад Ђурић обезбедио топлу одећу и обућу за децу из угрожених породица у Србобрану

Деца са Ђурићем (десно) и председником Општине / Фото Г. Д.

Малишанима и њиховим родитељима омогућено је да у робној кући, где их је Жића групно одвео, сами и без икаквих ограничења бирају оно што им је потребно за одбрану од ниских температура.

- Зима полако стиже, а нажалост нека деца немају оно што имају њихови вршњаци. За њих сам, у сарадњи са Општином Србобран, обезбедио топле јакне, џемпере, дуксеве, панталоне, тренерке, капе, рукавице и непромочиве патике, ципеле и чизме, да заједно са својим породицама лакше прегурају хладне дане - казао је Ђурић. Мајка једне девојчице рекла је, за "Новости", да њено дете коначно има нову гардеробу, јер је одећу досад наслеђивала од своје четири године старије сестре.

- Та одећа није била баш по њеној мери, а и доста се смрзавала. Кад је чула да ће с другом сиромашном децом бити обучена у робној кући, била је мало постиђена и питала је мене и мог супруга: "Па, зар ви не можете да ми купите нешто ново?" Не можемо, јер немамо сталног посла, а имамо и сина, који такође иде у школу - рекла је ова млада жена. Она каже да је Жића својим срдачним односом учинио да њеној девојчици, као и осталој деци, не буде нелагодно, и да су на крају сви били срећни у новом руху.

МОТИВ

ЂУРИЋ је прошлог месеца проглашен за почасног грађанина Србобрана. Истиче да му је та титула дала још више мотива и жеље да помогне.

- Остао сам без родитеља у својој 14. години. Болело ме моје јуче, али ову драгу децу можда боли још више њихово данас - рекао је човек чије је име постало синоним за хуманост.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)