ДАМЈАН ИМА ТУМОР МОЗГА, ХИТНО МУ ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ: Деца из Трстеника се организовала, ево како можете да допринесете

С.БАБОВИЋ

25. 11. 2021. у 20:12

ДАМЈАН Павловић (12), ђак из Трстеника оболео је од тумора мозга и недавно је оперисан у Београду.

ДАМЈАН ИМА ТУМОР МОЗГА, ХИТНО МУ ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ: Деца из Трстеника се организовала, ево како можете да допринесете

Фото: Архив школе

Породици је хитно потребна помоћ око даљег лечења. Дамјанови другови, ученици Основне школе „Миодраг Чајетинац-Чајка“ продају разне декоративне предмете које су сами израдили, са жељом да сакупе новац за медицинске трошкове.

Фото: Архив школе

 

Апел да се прикупи новац стижу из Културно-уметничког друштва „Прва петолетка“ и Удружења „Аутограм“, где наводе да су трошкови лечења велики за породицу и родитеље који су незапослени. Кажу да се Дамјан све лошије осећао и након операције главе и анализа, које су показивале да је са здрављем све у реду, као и да је недавно дијагностификован тумор на мозгу.

- Дамјан је оперисан у Клиничком центру у Београду где чека даљу терапију - стоји у апелу хуманитараца.

Фото: Архив школе

 

- Наставак лечења зависи од постоперативног тока. Дачи и његовим родитељима предстоји тешка борба са овом опаком болешћу. Трошкови лечења су веома велики за породицу и родитеље који су незапослени, као и жеља да се излечи и поново настави да живи нормалним животом, да иде у школу, наступа са својим фолклором, игра фудбал, да се заљуби, закасни кући из града... ужива у несташлуцима и лепотама које живот носи.

Украси од декупажа продају се у холу трстеничке школе. Деца су неуморна у хуманости. Дамјанов брат, Алекса, дирнут је идеом другара и поручује да ће се сигурно наћи и неком другом детету ако затреба.

Фото: Архив школе

 

- Цена експоната нам се креће од 10 до 150 динара, дежурамо овде и надамо се да ћемо до краја године да скупимо довољно пара за нашег друга - каже Василије Добрић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)