СТИПЕНДИЈЕ НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА: Нови Пазар расписао конкурс

Н.К.

06. 11. 2021. у 11:32

ГРАДСКА управа Новог Пазара расписала је конкурс за стипендирање најбољих студената државних универзитета у Србији или иностранству.

СТИПЕНДИЈЕ НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА: Нови Пазар расписао конкурс

Фото: Н. Кочовић

Право пријаве имају студенти од друге до завршне године основних академских студија који имају држављанство Србије, нису губили ниједну годину током студија, положили су све испите и остварили најмању просечну оцену девет.

- Прошле године Град је стипендирао више од 70 студената и верујемо да ће ове тај број бити још већи. Конкурс има изузетно значајну социјалну димензију, која подразумева да право да конкуришу имају и студенти без родитељског старања који не морају да имају најмању просечну оцену девет – наводи шеф кабинета градоначелника Новог Пазара Самир Лекић.

Он је додао да је стипендирање најбољих студената још један од аспеката дугорочне опредељености локалне самоуправе да улаже у квалитет образовања и подржи стварање младих и стручних кадрова у различитим областима.

Конкурс је отворен до 30 новембра, а број и висина стипендија зависиће од расположивих средстава у буџету Новог Пазара за следећу годину.

Све информације о конкурсу и неопходној документацији могу се пронаћи на званичном сајту локалне самоуправе.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: 

ОВДЕ ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈСТАРИЈИХ СРПСКИХ ХРАМОВА: Манастир Клисура је духовни центар и монашка оаза

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НИЈЕ ЈОШ КРАЈ ЕПИДЕМИЈЕ: Четворо заражених у Врању, међу њима и дете