ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Од 52 новозаражених, деветоро деце

М. БОШЊАК

05. 11. 2021. у 16:14

У КОВИД-зони Опште болнице у Горњем Милановцу, током минулих 24 сата, преминуо је, нажалост, још један пацијент, стар 85 година. Невакцинисан против ковида-19.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Од 52 новозаражених, деветоро деце

Фото: М.Бошњак

У тој „црвеној“ зони, број пацијената из дана у дан варира. У њој се, према данашњим званичним подацима, лечи 38 пацијената (петеро мање него јуче).

- Код свих 38 потврђен је вирус корона. Један пацијент превежен је у Ковид болницу у Крушевац, други у Батајницу. Током минула 24 сата, примили смо четири особе са симптомима, који указују на корона вирус, шесторо смо отпустили на кућно лечење – потврђује др Предраг Шутић, в. д. директора те болнице.

Најновији подаци из Дома здравља у Горњем Милановцу, гласе:

- Код још 52 особе потврђен је корона вирус, од којих, нажалост има још  деветоро деце. Јуче (4. новембра) у ординацијама Ковид амбуланте Дома здравља, прегледано је укупно 278 особа, од којих у Педијатријској амбуланти 68 деце, две особе су упућене на хоспитализацију.

Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминулo je 167 особa. У целом том периоду, корона вирусом укупно је, до овог извештавања, по досадашњим подацима, заражено 5.826 лица. Од тог броја, само од почетка августа ове године, оболело је њих 2.016, од којих 290 деце.

Нема значајних помака у имунизацији против ковида-19 у овом крају, у односу на сва наша ранија извештавања: до јуче, неким од четири расположива цепива, први пут је вакцинисано 17.420 особа, другом дозом 16.530 а трећом, бустер дозом 5.842.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ЧУДО НА ЗЛАТИБОРУ Зграда успешно пркоси гравитацији: Шири торањ у Пизи (ФОТО)