ПРЕМИНУЛЕ ДВЕ, ЗАРАЖЕНО ЈОШ 69 ОСОБА: Имунизација и епидемија у Пиротском округу

В. Ћ.

03. 11. 2021. у 21:56

У ПИРОТСКОЈ Општој болници, где је тренутно на лечењу 50 особа оболелих од ковид 19,од последица заразе преминула је једна особа из Пирота и једна из Бабушнице и обе су биле невакцинисане.

ПРЕМИНУЛЕ ДВЕ, ЗАРАЖЕНО ЈОШ 69 ОСОБА: Имунизација и епидемија у Пиротском округу

Фото: В. Ћ.

Лекари ЗЗЈЗ у овом граду, данас су регистровали још 69 лабораторијски потврђених случајева ковид инфекције. Из Пирота је заражено 37, Беле Паланке 20, Бабушнице 7 и Димитровграда 5 особа. У октобру је било 2.415 заражених, а у прва три дана овог месеца чак 183 оболелих!

Процењује се да је број заражених већи најмање пет до седам пута, али се сви оболели не јављају медицинарима и не тестирају се.

Према подацима ЗЗЈЗ у Пироту, у ковид амбуланти у последња 24 часа било је 294 прегледа, а у Дечјој ковид амбуланти урађен је 171 преглед. Кумулативне стопе новооболелих у Пироту и Димитровграду поласко падају, у Бабушници су на истом нивоу, али у Белој Паланци су у порасту-кажу епидемиолози.

Интересовање међу грађанима за прву вакцину полако расте, нарочито код млађих. Према речима др Марине Манић, координатора вакцинације јуче су у округу дате 43 прве, 20 других и 282 дозе треће вакцине.

Медицинари процењују да је епидемиолошка ситуација у округу и даље ванредна са тенденцијом да постане катастрофална.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОБНОВА ПОСЛЕ ШТЕТЕ ОД ПОПЛАВЕ: Завршена реконструкција моста у Турековцу