„МЕЂУНАРОДНИ ДАНИ ЕНЕРГЕТИКЕ И ИНВЕСТИЦИЈА“ НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ ЕНЕРГЕТСКА ТРАНЗИЦИЈА КРОЗ КОНКУРСЕ И СУБВЕНЦИЈЕ

С. Б.

02. 11. 2021. у 17:17

ГЛАВНА тема десетих по реду „Међународних дана енергетике и инвестиција“, које ће уз подршку Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, бити одржане 3. и 4. новембра у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма, биће „Убрзање енергетске транзиције“.

„МЕЂУНАРОДНИ ДАНИ ЕНЕРГЕТИКЕ И ИНВЕСТИЦИЈА“ НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ  ЕНЕРГЕТСКА ТРАНЗИЦИЈА КРОЗ КОНКУРСЕ И СУБВЕНЦИЈЕ

НСС

То потврђују организатори јубиларне манифестације и наглашавају да ће бити примењене све препоручене епидемиолошке мере.

По речима Огњена Бјелића, покрајинског секретара за енергетику, сајам ће окупити све заинтересоване стране које имају шта да кажу на теме из области енергетике.

- Реч је о обновљивим изворима енергије са једне стране, а са друге, имамо изузетно врућу тему која се односи на раст цена на планетарном нивоу. Промовисаћемо актуелне конкурсе који се односе на соларне панеле и на замену котлова у јавним установама на територији АП Војводине. Најважнији догађај је да ћемо објаснити широј јавности пројекат који се односи на енергетску ефикасност, односно, енергетску санацију 94 јавна објекта на територији АП Војводине. Укупно ћемо се задужити око 12 милиона евра уз одређене грантове, са каматном стопом од 1,5 одсто, што сматрамо да је изузетно добро у данашње време, а чињеница је да ће се уштеде у периоду након завршетка санације остварити у великом обиму - објаснио је Бјелић.

МИРА Раденовић, чланица Градског већа за заштиту животне средине и енергетску ефикасност, најавила је да ће Град финансирати пројекте за производњу соларне електричне енергије у вредности до 420 хиљада динара, јер је то један од најефикаснијих начина производње енергије а најмање се угрожава животна средина.

- Све преко тога, грађани ће моћи да финансирају из сопствених средстава или зелених кредита које су обезбедиле банке- рекла је Раденовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика