ОИСШ „ЖАРКО ЗРЕЊАНИН“ У СУБОТИЦИ: Променио име сада се зве „Др Светомир Бојанин“

Ј.Л.

30. 10. 2021. у 15:33

ОД почетка школске године Основна и средња школа „Жарко Зрењанин“ у Суботици зове се „Др Светомир Бојанин“, по чувеном дечјем психијатру и психотерапеуту.

ОИСШ „ЖАРКО ЗРЕЊАНИН“ У СУБОТИЦИ: Променио име сада се зве „Др Светомир Бојанин“

Ј.Л.

По речима директорке школе Драгане Вучковић, школа која образује децу са сметњама у развоју понела је име чувеног дечјег психијатра  од кога су сви учили како се ради са децом, те представља велику одговорност за све запослене.

-Жарко Зрењанин је био значајна личност из НОБ-а, и то име смо поносом носили и ми и многе друге установе. Али ако знамо да име одређује идентитет, без обзира да ли је у питању личност или установа,  онда долазимо до тога да је школа постала другачија, да је сама себи име променила и постала име онога који је све нас учио да будемо дефектолози - објаснила је Драгана Вучковић. – Носити име проф.др Светомир Бојанин је  велика одговорност, али схватила сам да смо спремни да то име и оправдамо.

Град Суботица даје велику подршку школи. За функционисање школе из градског буџета ове године опредељено је 18 милиона динара.

-У првој фази обнове тоалета издвојили смо  400.000, милион днара за куповину опреме и учила, за алпинистички монтажер 900.000 динара а лани смо учествовали у изради пројектно-техничке документације за двориште у вредности од 400.000 динара и  за његово бетонирање 557.000 динара - истако је градоначелник Стеван Бакић, честитајући ново поглавље у раду школе.

    

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕТ ОЛЕ ПОКЛАЊА ПОТПИСАН ДРЕС АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА! Сазнај како до поклона