ГАС ДО СВАКОГ ДОМАЋИНСТВА: Проширење мреже у осам суботичких месних заједница

Ј. Л.

30. 10. 2021. у 05:55

ПОСЛЕ МЗ "Ново село", гасификација се наставља у суботичкој МЗ "Зорка", где ће гасоводна мрежа проћи кроз четири улице у дужини од око 2,5 километара.

ГАС ДО СВАКОГ ДОМАЋИНСТВА: Проширење мреже у осам суботичких месних заједница

Гасификација у четири улице / Фото Ј. Л

- ЈКП "Суботица гас" у годишњем плану пословања има проширење десет киломeтaра гасне мреже, а уз овде две месне заједнице, планирани су радови у Дудовој шуми, Радановцу, Малом Радановцу, Александрову, Керу и Гату. Заиста се трудимо да развој буде равномеран и да реализујемо захтеве месних заједница и да се оне равномерно развијају - истакао је Балинт Пастор, председник Скупштине града, приликом обиласка радова у улици Покрет несврстаних. - Овим радовима гас ће бити уведен у већини легализованих улица у овом насељу.

У проширење гасоводне мреже у осам месних заједница ЈКП "Суботица гас" издвојиће око 18 милиона динара.

- Надамо се да ће Скупштина града на наредној седници усвојити измену Одлуке о општинским путевима, јер по важећој одлуци ископавања на јавној површини могу да се раде до 1. новембра а ми имамо пуно заинтересованих будућих корисника и око 60 налога за прикључење чекају да се реализују. Најављује Тимеа Хорват, директорка ЈКП "Суботица гас". - Сада имамо око 396 радно активних налога за прикључење у различитим фазама.

Цена прикључка је 110.000 динара, a предузеће разматра плаћање прикључка на рате. Гасификацијом овог дела насеља стичу се услови за прикључење нових 150 корисника на мрежу. Свака инвестиција у "Зорку" је добродошла и захвални смо што је ово предузеће мислило на нас,- каже Адам Плетл, председник Савета МЗ "Зорка".

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика