ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Број заражених у порасту, после дужег времена без умрлих

В.Ћ.

28. 10. 2021. у 17:23

ПИРОТСКИ Завод за јавно здравље данас је регистровао још 95 лабораторијски потврђених случајева заразе, на подручју округа.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Број заражених у порасту, после дужег времена без умрлих

Фото: В. Ћирић

Из Пирота је заражено 53, Беле Паланке 20, Димитровграда 15 и са подручја Бабушнице седам особа. На основу епидемијских испитивања процењује се да је број заражених већи за пет до седам пута, али се сви оболели не јављају лекарима и не тестирају се - кажу епидемиолози у ЗЗЈЗ.

После дужег времена и веће смртности од последица заражавања, у последњих 24 сата, на сву срећу није било преминулих од ковид 19 инфекције. На лечењу у Општој болници тренутно је 58 пацијената. Из Пирота их је 36, из Беле Паланке осам , Бабушнице шестт, са подручја Димитровграда седам и један пацијент из Београда.

У ковид амбуланти Тијабара, обављено је 318 прегледа, од којих је 80 првих и 238 контролних. У Дечјој ковид амбуланти на Кеју било је 78 прегледа,од којих је 34 првих и 44 контролних. Јуче је дато 68 првих, 36 других и 178 трећих доза вакцине против ковид 19.

Епидемиолози ЗЗЈЗ процењују да је ситуација на подручју Пиротског округа ванредна са тенденцијом да постане катастрофална.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)