ПРЕМИНУО МУШКАРАЦ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Од короне оболело и деветоро деце

М. БОШЊАК

28. 10. 2021. у 14:28

ПРЕМИНУО је, нажалост, још један пацијент, стар 89 година, у Ковид зони Опште болнице у Горњем Милановцу, током минула 24 сата.

ПРЕМИНУО МУШКАРАЦ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Од короне оболело и деветоро деце

Фото: М. Б.

- У „црвеној“ зони, према пресеку од јутрос у седам сати, од ковида-19 лечи се 41 пацијент. Од њих, вирус корона потврђен је код 39, један има негативан тест, један чека резултате тестирања. Један пацијент, невакцинисан, годишта 1981. превежен је у Ковид болницу у Батајници, још један (1954.) у чачанску болницу. Током протекла 24 часа, примили смо још шест особа, са симптомима који указују на корона вирус, троје смо отпустили на кућно лечење - потврдио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Позитивно потврђених на корона вирус, по данашњим званичним подацима Дома здравља у Горњем Милановцу, још има 41, од којих деветоро деце. У Педијатријској ковид амбуланти те установе, нажалост расте број прегледа деце.
Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминуле су 163 особе. У целом том периоду, корона вирусом укупно је, по досадашњим подацима, заражено 5.511 лица. Од тог броја, само од почетка августа ове године, у четвртом таласу епидемије, оболело је њих 1.647, од којих 219 деце.
Према последњим званичним подацима, имунизација против ковида-19 у овом крају гласи: прву дозу од четири расположива цепива, примило је 17.255 за то заинтересованих особа (мало више од трећине укупног становништва), другу 16.406 а трећу бустер 4.596.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)