САЈАМ НАУКЕ У ОШ "МИЛАН МИЈАЛКОВИЋ": Присуствовало 17 учитеља из иностранства

З.Глигоријевић

28. 10. 2021. у 13:52

ОСНОВНА школа „Милан Мијалковић“ у Јагодини већ четири дана домаћин је делегације учитеља, коју чини 17 чланова из Енглеске, Турске, Чешке, Пољске и Шпаније, а данас је одржан Сајам науке.

САЈАМ НАУКЕ У ОШ МИЛАН МИЈАЛКОВИЋ: Присуствовало 17 учитеља из иностранства

Фото:З.Глигоријевић

ОШ “Милан Мијалковић“ препозната је као стратешки партнер програма Еразмус, највеће платформе Европске уније, која се бави пројектима мобилности и сарадње у области образовања.

- Гости су имали прилику да уђу у наше учионице, да се упознају са нашим образовним системом и специфичним начином рада у нашој школи, што их је и привукло да буду наши гости. Импресионирани су радом и креативношћу наставника, али и знањем ученика. Ђаци су били у прилици да гостима постављају питања, а највише их је занимало како се школују њихови вршњаци у земљима из којих су дошли гости – оценила је Весна Милосављевић, директорка ОШ “Милан Мијалковић“.

Дијана Андрејић, професорка енглеског језика, додала је да је овај пројекат битан јер пружа јединствену прилику да упореде њихове и наставне програме и системе у земљама пројектних партнера.

- Сарадња је одлична. Учитељи су се потрудили да се осећамо пријатно. Србија је дивна земља – рекла је Хајди Прајс, учитељица из Велике Британије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)