ШТАБ ЗА ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: Неготинци, поштујте мере, вакцинишите се!

Сузана М.Јовановић

23. 10. 2021. у 17:35

ШТАБ за ванредну ситуацију за територију општине Неготин упутио је апел грађанима да поштују мере и да се вакцинишу против ковида.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: Неготинци, поштујте мере, вакцинишите се!

Фото: С. М. Јовановић

Због све већег броја оболелих од ковида, а тренутно их је у општини Неготин активно 337, Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин упутио је апел грађанима да вакцинацијом сачувају своје и здравље својих најмилијих, али и да се придржавају епидемијских мера јер се „само тако ублажити и спречити ширење опаког вируса”.

-У протеклој недељи преминула су четири наша суграђана, а сведоци смо да се епидемијске мере не спроводе, да је сваког дана преко 30 одсто од тестираних лица позитивно на тесту и да се све већи број хоспитализује на ковид одељењима ЗЦ Неготин са бронхопнеумонијом или упућују на даље лечење у крушевачку Kовид болницу. Свакодневно се сусрећемо са кршењем епидемијских мера у продавницама, на улици, шеталиштима. И поред молби и упозорења Штаба у протекла три месеца, да се вакцинишемо, избегавајући вакцинацију - невакцинисањем, ушли смо у зачарани круг из којег излаза нема и где мутација вируса, међу невакцинисанима, доводи и до обољевања све већег броја вакцинисаних, као и деце и младих. Тиме, као и непоштовањем епидемијских мера, угрозили смо нормалан живот и функционисање здравственог система и нашу општину увели међу локалне самоуправе са процентуално највећом стопом заражавања а са друге стране  са процентуално најмањим бројем вакцинисаних – наводе у Штабу за ванредне ситуације у Неготину.

Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” у Зајечару  у Неготину су прву дозу неке од доступних вакцина примила 12.014 или 44,16 одсто грађана, а комплетно је вакцинисано њих 11.496 односно 42,25 одсто.

Проценат вакцинисаних у општинама у окружењу је већи, па је тако у Кладову, на дан 20. октобар, комплетно вакцинисано 9.029 или 58,32 одсто пунолетних грађана, у Бору 16.086 или 44,23 одсто пунолетних грађана,  а у Мајданпеку 5.887 особа или 43,53 одсто грађана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)