АНИ ПРВА НАГРАДА ЗА КОЛЕКЦИЈУ: У Параћину отворена традиционална клупска изложба фотографија (ФОТО)

З.Рашић

22. 10. 2021. у 20:49

СВЕЧАНО отварање 19. Изложбе уметничке фотографије „Параћин 2021“ окупило је вечерас у галерији КЦ у Параћину велика број чланова ФКК „Параћин“ и гостију, те љубитеље фотографске уметности. То је традиционална изложба која се организује сваке године у оквиру „Месеца фотографије“, а сада након Меморијалне изложбе „Зоран Пургер“.

АНИ ПРВА НАГРАДА ЗА КОЛЕКЦИЈУ: У Параћину отворена традиционална клупска изложба фотографија (ФОТО)

Фото З. Рашић

- Вечерас имамо изложбу колекција, где се сваки од 32 аутора представио са по три фотографије, а у том броју је, поред уметничких фотографа из Параћина, и десет гостију из Новог Сада и Ниша. Поделили смо укупно десет награда. Прву је добила колекција „Тело и линије“ студенткиње фотографије из Параћина, Ане Петровић. Две друге награде отишле су у руке Слободана Штетића и Новосађанина Лоранта Скаканија, док су три треће награде добили Ивана Лукић и Слађана Станковић (Фото-комуна 24. кадар Нови Сад) и Славиша Зека Станковић – ФОН Ниш.

Фото З. Рашић

Аутори награђених фотографија

Додељене су и две похвале - Јану Валу и Милени Миленковић, док су две специјалне награде за најмлађег аутора добили Круна Миковић и Вукашин Илић.

Осмогодишња Круна, ученица трећег разреда основне школе, била је атракција вечери. Наступила је са колекцијом фотографија својих мачака и побрала све симпатије публике. Изјавила је да фотографише из љубави, а првенствено због тога што јако воли мачке.

И вечерашњу, 19. по реду клупску  изложбу организовао је ФКК „Параћин“ у сарадњи са Културним центром, уз финансијску подршку Општине остварену по конкурсу за пројекте у култури.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)