У СПОМЕН ЈУНАЦИМА: Обележен Дан ослобођења Краљева у Првом светском рату

Г.Ћ.

22. 10. 2021. у 11:52

ПОМЕНОМ и полагањем венаца крај спомен-плоче на звонари у порти Храма Вазнесења Господњег у селу Врба, посвећене овдашњим борцима погинулим у ратовима од 1912. до 1918, Краљевчани су на пригодан и скроман начин обележили Дан ослобођења свог града у Првом светском рату.

У СПОМЕН ЈУНАЦИМА: Обележен Дан ослобођења Краљева у Првом светском рату

Фото: Г. Шљивић

У присуству малобројних мештана, тачно на 103. годишњицу ослобођења града на Ибру, венце на спомен-обележје са именима 180 погинулих ратника из Врбе, Заклопаче, Драгосињаца, Метикоша и Ратине, положили су градоначелник Краљева др Предраг Терзић, представници војске и полиције, као и делегација Друштва за неговање традиције ослободилачких ратова Србије „Јово Курсула“ из Краљева.

- Званичне бројке говоре да је Србија у Првом светском рату имала 1,2 милиона жртава. Изгубила је, међутим, много више јер су наши млади борци своје животе за слободу отаџбине дали, а да нису оставили потомство – рекао је овом приликом градоначелник Терзић. - Да су имали по два, три, неко четири или више наследника, ко зна колико би нас данас било. Морамо да памтимо наше јунаке, да никада не заборавимо њихов допринос нашој данашњој слободи.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - "НАЈВАЖНИЈИ ЈЕСЕЊИ ПОСАО": Како се прави добра ракија - од почетка до краја

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)