ДРЖАВА ГРАДИ ХЛАДЊАЧУ: Министар Бранислав Недимовић у Лесковац донео добре вести

И.М.

22. 10. 2021. у 00:30

– ДОШАО сам у Лесковац са готовим решењем које ћу представити произвођачима парадајза, а након нашег разговара у време када је било проблема са ценом овог поврћа у јулу ове године. Градићемо хладњачу за складиштење вишкова производа, а објекат ћемо, на одређено време, уступити на управљање овдашњим повртарима – казао је Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде током ненајављене посете граду на Ветерници.

ДРЖАВА ГРАДИ ХЛАДЊАЧУ: Министар Бранислав Недимовић у Лесковац донео добре вести

Фото: И. Митић

Будући складишни капацитети налазиће се у „Зеленој зони“. Биће у власништву државе, док ће пољопривредни произвођачи моћи да их користе како би вишкови производа сачекали адекватну цену и тек тада „изашли“ на тржиште. Влада Србије финансираће део овог пројекта и тако дати допринос сигурном пласману поврћа.

Осим са овдашњим повртарима, министар Недимовић разговараће и са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем o постизању тројног договора града на Ветерници и општина Власотинце и Лебане, односно о успостављању међуопштинске сарадње.

Он је рекао да је ЈП „Србијаводе“ одобрило 18 милиона динара намењених обнови и изградњи инфраструктуре важне за мештане Свирца и Турековца, а да ће овај пројекат бити делом финансиран и средствима из лесковачког буџета. Ради се о водоснабдевању Свирца и Турековца и изградњи, односно обнови оштећених пропуста у време поплава.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)