МИРОВИЋ НА ФРУШКОЈ ГОРИ: Реконструишемо 50 км путева

Ј. С.

21. 10. 2021. у 13:48

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на реконструкцији пута Банстол–Чортановци, за шта је из покрајинског буџета издвојено 260,6 милиона динара.

МИРОВИЋ НА ФРУШКОЈ ГОРИ: Реконструишемо 50 км путева

Фото Покрајинска влада

- Пре пет година председник Вучић задужио нас је да обновимо путеве на Фрушкој гори, у које се није улагало од краја шездесетих година. Успели смо да, заједно са локалним самоуправама, реконструишемо више од 50 километара локалних путева и то Сремски Kарловци — Банстол, затим Банстол — Иришки венац и даље према Црвеном чоту и на делу од Бешенова до Беочина, где су и сада радови у току. До краја новембра завршићемо и деоницу од пет километара од Чортановаца до Банстола и моћи ћемо да кажемо да смо највећи део посла урадили - рекао је Мировић.

Осим тога завршена је деоница од Ирига до Јаска, а прошле године и од Јаска до Врдника. Мировић је истакао да постоји јасан задатак да у наредних пет година, на основу заједничког плана, буду уређене и нове трасе на западном делу према Лежимиру и шидској општини.

- Наш план је да наставимо још одлучније све до 2025. године, када ће бити завршен и Фрушкогорски коридор и сви локални путеви на једној од најлепших планина у нашој земљи - рекао је председник Покрајинске владе.

Фото Покрајинска влада

Пo његовим речима, туристи и излетници, посебно из Новог Сада, Београда и сремских општина, биће задовољнији и биће им јасно „да смо урадили наш посао због којег су нам грађани дали јасну и недвосмислену подршку", jeр, како је додао, са врхова Фрушке горе јасно се види заједништво Београда и Новог Сада, које даје конкретне резултате и поништава трулу политику подела и сукоба.

- Истрајаћемо даље и у наредних пет година све док не обновимо нашу земљу у свим њеним крајевима и у свакој области. До сада смо у фрушкогорске путеве уложили више од милијарду динара и припремамо нове пројекте широм Војводине којима ће асфалт стићи у што више села и до што већег броја домаћинстава - закључио је Мировић.

Председник Општине Инђија Владимир Гак рекао је да је реконструкција пута од Банстола до Чортановаца од изузетног значаја за све мештане, повећање безбедности и развој туристичке инфраструктуре у Чортановцима, те да је само у последњих годину дана потпуно реконструисано укупно 25 километара путева на територији те општине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ПРЕПОЗНАТИ ЛАЖОВА? Пет нервозних навика које их одају