"ФЕТИСЛАМ" У ПУНОМ СЈАЈУ ДОГОДИНЕ: Радови на тврђави у Кладову теку по плану

Б.Б.

21. 10. 2021. у 13:32

- РАДОВИ на тврђави "Фетислам" у Кладову иду веома добро, ускоро ћемо завршити Варош капију и лагуме, а крајем месеца почеће и радови на Летњој позорници, док се завршетак обнове очекује у јулу следеће године - изјавио је Александар Бец, вођа пројекта "ЕУзаТебе - за културно наслеђе и туризам" приликом посете градилишту.

ФЕТИСЛАМ У ПУНОМ СЈАЈУ ДОГОДИНЕ: Радови на тврђави у Кладову теку по плану

Радови на тврђави

Према речима Беца, током реновирања ове историјске грађевине пронађена је турска калдрма из 18. века, којој ће се задржати аутентичан изглед.

- Многи од објеката који су имали војну намену преображавају се у културне и уметничке просторе који ће служити туризму, угоститељству и у остале сврхе будућим туристима и посетиоцима овог локалитета - навела је Невенка Болдорац, шеф кабинете председника општине Кладово.
Турско утврђење из шеснаестог века добија опет свој пређашњи изглед, али намена ће бити промењена. Војничка фортификација ће постати још један туристички драгуљ Доњег Подунавља, а мештани Кладова опет ће моћи да уживају на концертима уз Дунав. Радове са 1,3 милиона евра финансира Европска унија и Влада Немачке, а спроводи ГИЗ кроз пројекат "ЕУзаТебе - за културно наслеђе и туризам".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)